Brownie z kaszy jaglanej, czyli przemycenie dodatku do obiadu w cieście
Brownie jest to typowe dla kuchni amerykańskiej ciasto czekoladowe. Jego nazwa pochodzi od charakterystycznego, ciemnobrązowego koloru brownie. Ten przepis jest wzbogacony o kaszę jaglaną. Dodanie jej pozwala wzbogacić dietę w krzem, czyli pierwiastek niezbędny do tego, aby nasza skóra, włosy i paznokcie wyglądały pięknie. Ponadto krzem przyspiesza również regenerację organizmu i pomaga utrzymać prawidłowy metabolizm.Składniki:
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej- 3 jajka
- 1/2 szklanki śmietany 30%
- 3/4 szklanki cukru
- 1/2 szklanki kakao
- 1/2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 50 ml oleju rzepakowego
- cukier puder do posypania
Super przepis :) napewno wytestuje, jak będę miała dostęp do piekarnika :P
OdpowiedzUsuńDziękuję :))
Usuń