czwartek, 24 marca 2016

Jajeczka proteinowe z bakaliami

Jajeczka proteinowe z bakaliami, czyli sposób na fit Wielkanoc
W ostatnim poście wspominałam o mojej współpracy z firmą Olimp, dzisiaj również serwuję Wam post z ich produktem. Tym razem wykorzystam odżywkę białkową o smaku waniliowym (Pure Whey Isolate). W tym przepisie użyję również tahini, czyli pasty sezamowej. Produkt ten zawiera unikalną kombinację białek, aminokwasów, witamin i pierwiastków śladowych, która dostarcza organizmowi siły i energii. Zapobiega gromadzeniu się cholesterolu, przyczynia się w przekształcaniu tłuszczu w energię i utrzymuje dobrą pracę wątroby, układu nerwowego i pokarmowego. Bierzmy się do pracy!








Składniki:


- 3 suszone daktyle
- 3 suszone figi
- 30 g suszonej żurawiny
- 50 g wiórków kokosowych
- 20 g odżywki białkowej Pure Whey Isolate, o smaku waniliowym
- 50 g słonecznika
- 50 g pestek dyni
- 30 g tahini
- 1-2 łyżki mleka sojowego


Wykonanie:


Daktyle i figi namoczyć w bardzo gorącej wodzie przez ok. 30 minut. Wszystkie składniki zblendować. Jajeczka można dodatkowo obtoczyć w kokosie lub płatkach migdałowych. Schować do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Życzę Wszystkim spokojnych świąt Wielkiej Nocy oraz by były one pełne świetnych, kulinarnych inspiracji!











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz